dinsdag 8 oktober 2013

Depressies en eten..

Depressiviteit en eten hangt vaak samen. Verkeerd eten kan depressies veroorzaken.
Puur doordat je lichaam geen voedingsstoffen krijgt maar vulling.
Met vulling bedoel ik je vult je maag ermee, bij voeding bedoel ik je voedt je lichaam ermee.
Voeding is meestal het product waar geen reclame voor wordt gemaakt, dus eigenlijk kan je 80% van wat in de supermarkten ligt schrappen.
Voeding valt niet onder grote marketingcampagnes, en reclame,s. Uitzondering na gelaten. Zelfs de schijf van 5 is marketing. Wel van de rijksoverheid,maar met een steuntje in de rug van grote merken.
Vertrouw ook niet op slogans als ,ik kies bewust,of oke. enz
Mensen zeggen dan ,maar als dat er op staat dan moet het toch zo wezen, of dan is het toch gecontroleerd.
Nee dus de NVWA Nederlands voedsel en warenautoriteit heeft helemaal niet de mankracht om dit te controleren.

Etiketten voedingsmiddelen vol fouten'


DEN HAAG - Etiketten op voedingsmiddelen zitten vol fouten. Hoeveelheden kloppen niet, ingrediĆ«nten in het produkt staan niet op het etiket of staan er wel op maar zitten niet in het product. Dat meldde de Consumentenbond vrijdag op basis van eigen onderzoek.

Gerard Schouw Foto: fotopersbureau Dijkstra
De bond zegt bij praktisch ieder voedingsonderzoek fouten te vinden op de etiketten. Zo stuitte de onderzoekers van de consumenteorganisatie op pesto die 40 procent vetter en 54 procent zouter is dan op het etiket staat, of appelmoes met een etiket dat beweerde dat er geen suiker was toegevoegd terwijl dat wel het geval was.
In sommige gevallen kunnen foute etiketten ernstige gevolgen hebben, bijvoorbeeld voor mensen met een pinda-allergie. „Dit soort missers maakt dat het vertrouwen in de levensmiddelenindustrie steeds verder afneemt”, aldus een woordvoerder van de Consumentenbond.
De Consumentenbond constateert ook dat fabrikanten hun gang kunnen gaan, omdat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit op dit punt nauwelijks controleert.
D66-Kamerlid Gerard Schouw heeft Kamervragen gesteld naar aanleiding van de conclusies van de Consumentenbond. Hij wil dat de NVWA foute etikettering stevig aanpakt door sneller boetes uit te delen.
Uit een recent onderzoek in opdracht van de Stichting Maatschappij en Veiligheid bleek dat het toezicht op de voedselveiligheid is kapotbezuinigd. Volgens dat onderzoek is de NVWA de afgelopen 10 jaar in mankracht gehalveerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten